Haber

Büyük Önder Atatürk’ü Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84’üncü yılında Çorum merkez ve ilçelerinde merasimle anıldı.

Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay ve Osmancık Belediye Lider Vekili Seher Pirinççi Kökez, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona eren merasimin akabinde Osmancık Yatılı Bölge Ortaokulu, Osmancık İlkokulu ve Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulunca Osmancık Belediyesi Kültür Merkezi’nde anma etkinliği düzenlendi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu etkinlikte ayrıca “Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda” isimli oratoryo sahnelendi.

Atatürk’ün sevdiği müzikler dinletisiyle devam eden aktiflikte, çeşitli branşlarda başarılı olan öğrencilere mükafatları verildi.

Etkinliğe Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Cumhuriyet Savcısı Yunus Dönmez, Osmancık Belediye Lider Vekili Seher Pirinççi Kökez, Osmancık Emniyet Müdürü Ahmet Dilbaz, Osmancık Jandarma Kumandanı Üsteğmen Nuri Uyar, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Oğuzlar

Oğuzlar’da da Büyük Önder’in ebediyete intikalinin 84’üncü yılında tören düzenlendi.

Kaymakam Ali Emre Tekin ve Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, Oğuzlar 100. Yıl Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saat 09.05’te sirenlerin çaldığı ilçede protokol üyeleri ve vatandaşlar, hürmet duruşunda bulundu.

Dodurga

Dodurga Kaymakamı Göktuğ Kaan Ayaz ve Belediye Lideri Mustafa Aydın, Kaymakamlık binası bahçesinde düzenlenen merasimde Atatürk büstüne çelenk sundu.

Nöbet ateşinin yakıldığı merasimde, Atatürk için hürmet duruşunda bulunuldu.

Törene ilçe Emniyet Müdürlüğü ve jandarma Komutanlığı mensupları, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Uğurludağ

Uğurludağ Kaymakamı Erkan Şahin ile Belediye Başkanvekili Hacı Ahmet İpek, Uğurludağ Kaymakamlığı önündeki Atatürk Büstü’ne çelenk sundu.

Törenin ardından Uğurludağ Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” aktifliği yapıldı.

Etkinlikte öğrenciler şiirler okuyup, çeşitli şovlar sundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu