Ekonomi

Bitcoin ETFS, Ekim Ayında Tahmin Edilen %28 Artışla Faiz Kazandı

Bitcoin’in Ana akım finanstaki önemi, kripto para biriminin 35.000 dolara yükselmesiyle daha da sağlamlaşarak yatırım ortamındaki konumunu güçlendiriyor. FTX’in mali çöküşü ve Sam Bankman-Fried’e yönelik yasal suçlamalar nedeniyle Bitcoin’in 16.000 dolar seviyesinin altına düştüğü geçen yılki ciddi düşüş göz önüne alındığında, bu toparlanma özellikle dikkate değer.

Bitcoin iyileştikçe etkili bir portföy çeşitlendirme aracı olarak kabulü de artıyor. Perspektifteki bu değişim, düşen hisse senetleri ve artan tahvil getirilerinin yanı sıra Federal Reserve’ün yüksek faiz oranlarına yönelik kararlı kararlılığı ve küresel mali görünümü etkileyen jeopolitik istikrarsızlıklar nedeniyle ortaya çıktı.

Bitcoin’in artan kabulü, fiyatını yansıtan bir ETF’nin başlatılmasına da yansıyor. Yatırımcılar, ABD’nin spot Bitcoin ETF’lerine yönelik potansiyel yaptırımları nedeniyle Ekim ayında %28’lik bir artış öngörüyor. Bu fon için sermaye varsayımları başlangıçta 3 milyar dolardan beş yıl içinde 55 milyar dolara kadar değişiyor.

Roundhill Investments’tan Dave Mazza, bu gelişmeyi, spot ETF’lerin onaylanmasının ardından altın piyasasında yaşanan dönüşüme benzetiyor. 2006’da ilk altın ETF’sinin lansmanına veya 2021’de Bitcoin vadeli işlem ETF’sinin piyasaya sürülmesine benzer bir satın alma dalgası bekliyor.

BlackRock, Fidelity ve Grayscale gibi büyük kurumlar spot Bitcoin ETF’lerine başvuruda bulundu. Şu anda sekiz ila 10 başvuru ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından inceleniyor.

Ancak tüm yatırımcılar bu yeni yatırım biçimlerine meraklı değil. Coromandel Wealth Management’tan George Gagliardi gibi klasik yatırımcılar, şüphelerini dile getirmeye ve kripto para birimlerini, doğal değer eksikliği algısı nedeniyle göz ardı etmeye devam ediyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu